El Parc Astronòmic del Montsec comença la novena temporada amb l’objectiu de superar el rècord de 32.000 visitants del 2016

Les novetats al centre seran la clau per atraure més centres educatius i turistes

Daniel Dorado, Barcelona – El passat divendres 3 de març va començar la novena temporada del Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM). Durant l’any 2017, l’entitat estrenarà un conjunt d’exposicions i activitats amb l’objectiu de superar el rècord absolut de visitants que el passat 2016 es va situar a un total de 32.000 persones. Tal i com comunicava la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, des del COU esperen superar en 1.000 persones el nombre de visitants.

3007459299_0a33b4354e_z
Imatge capturada per Jordi Payà, on s’hi veu l’observatori del Parc Astronòmic del Montsec

D’entre les novetats d’aquesta temporada, el director científic, Salvador J. Ribas, i el responsable de gestió del PAM, Josep Vilajoliu, destaquen un nou projecte dedicat exclusivament a l’astronomia que rebrà el nom de Sala del Cel Fosc. Aquesta nova exposició es distribuirà a una sala de 100 metres quadrats amb cinc espais temàtics diferents: Simulador dels cels nocturns de Catalunya i la influència de les accions humanes, Certifiacions Starlight al món, Il·lumina el teu municipi, Simulador de contaminació lumínica i Espectacle immersiu-experiència sota les estrelles.

Novetats en la cartellera

La temporada 2017-2018 comptarà tanmateix amb un nou espectacle del planetari OPEN 3D l’Ull del Montsec “Som Estrelles”, a partir del qual l’espectador tindrà la possibilitat d’emprendre un viatge al temps per descobrir com les persones estem fetes de material generat a les estrelles. D’altra banda, durant la primera setmana de març es presentarà el nou programa del Cicle de Música sota les Estrelles i a l’octubre es farà pública la IV edició del Festival d’Astronomia del Montsec.

A banda de les novetats pel que fa a activitats i exposicions, la nova temporada serà clau per la preparació dels diferents actes i esdeveniments científics i divulgatius que es celebraran al Desè aniversari del PAM l’any 2018. Amb tot, el Parc Astronòmic del Montsec espera augmentar el nombre d’escoles que visiten el parc de 62 a 66, passant de 2.800 alumnes el passat 2016 a un total aproximat de 3.000 escolars de tota Catalunya.

Tal i com informen al lloc web de l’entitat, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera va comunicar el desenvolupament del “Pla Estratègic del Montsec”. L’objectiu és “impulsar el Montsec com un referent internacional en la divulgació de la ciència, el turisme astronòmic i un generador de riquesa per al territori”.

El COU més turístic

L’impacte econòmic del Montsec també està en auge. El passat 2014 es van contractar prop de 400 paquets turístics, a diferència dels 610 i 800 paquets que es van vendre el 2015 i 2016, respectivament. Aquest 2017, l’entitat es planteja contractar uns 1.000 paquets turístics que suposarien un impacte econòmic de 2 milions d’euros pel sector turístic del Montsec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s